网站首页 招生院校 教育动态 网络教育 成人高考 自学考试 国开电大 学费计算 联系我们 学习入口
  网络教育
  招生简章
  网教问答
  网教资讯
  网络教育统考试题
 
您现在当前的位置:主页 > 网络教育 > 网络教育统考试题 >
  网络教育本科全国统考《大学英语B》模拟题第  
  阅读次数: 129        
网络教育本科全国统考《大学英语B》模拟题第7套
一、交际英语
1、--___________today.--Yes. It was even hotter yesterday.
A:It's so cold
B:It's so wet
C:It's so hot
D:It's so windy
答案: C
2、Our class won the girls' relay race in our school'ssports meeting.- _____________________
A:That's right.
B:Thanks a lot.
C:Congratulations!
D:It's a pleasure.
答案: C
3、- David injured his leg playing football yesterday. -Really? _______
A:Who did that?
B:What's wrong with him?
C:How did that happen?
D:Why was he so careless?
答案: C
4、- Who's speaking?- This is Tom .
A:speaks
B:spoken
C:speaking
D:saying
答案: C
5、- This box is too heavy for me to carry it upstairs.-_______
A:You may ask for help.
B:I'll give you a hand.
C:Please do me a favor.
D:I'd come to help.
答案: B
 
二、阅读理解
1、 If you travelby air across the center of Africa or South America, you fly over forests forthousands of kilometers. These great forests are the oceans of trees. There arethousands and thousands of different kinds of plants and animals.
However, the world's forests are gettingsmaller all the time. We are cutting down the trees because we need wood, andwe need more farmland. Some people say that there will not be any forests like thesein 20 or 30 years. What will happen if they disappear?
If we cut down our forests, a lot of plantsand animals will disappear from the world. In a lot of places the new farmlandwill soon look like the old deserts. Crops will not grow there. It will notrain very often, and the weather will get very hot. Perhaps the climate of theworld will change. This will be dangerous for everyone in the world. That iswhy we must take care of our forests.
(1)、The passage mainly tells us about the importance oftaking care of plants.
A:T
B:F
答案: A
(2)、Forests are homes for different kinds of animals.
A:T
B:F
答案: A
(3)、The need for more wood and more land help to protect ourforests.
A:T
B:F
答案: B
(4)、We'll have more and greater forestsn in 20 or 30 years insome people's view.
A:T
B:F
答案: B
(5)、The writer thinks it necessary to protect the forests.
A:T
B:F
答案: A
2、 In theUnited States, it is not customary to telephone someone very early in themorning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or havingbreakfast, the time of the call shows that the matter is very important andrequires immediate attention. The same meaning is attached to telephone callsmade after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, heassumes it's a matter of life or death. The time chosen for the callcommunicates its importance.In social life, time plays a very important part.In theU.S.A.guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinnerparty is extended only three or four days before the party date. But it is nottrue in all countries. In other areas of the world, it may be consideredfoolish to make an appointment too far in advance because plans which are madefor a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of timediffers in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise betweenpeople from different cultures that treat time differently. Promptness isvalued highly in American life, for example. If people are not prompt, they maybe regarded as impolite or not fully responsible. In theU.S.no onewould think of keeping a business associate waiting for an hour, it would betoo impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words ofexplanation, though perhaps he will not complete the sentence.
 
(1)、What is the main idea of this passage? ________
A:It is not customary totelephone someone in the morning and in sleeping hours in theU.S.
B:The role of time insocial life over the world.
C:If people are late, theymay be regarded as impolite or not fully responsible in theU.S.
D:Not every country treatsthe concept of time as the same.
答案: B
(2)、What does it mean in the passage if you call someoneduring his or her sleeping hours? _______
A:A matter of work.
B:A matter of life ordeath.
C:You want to see him orher.
D:You want to make anappointment with him or her.
答案: B
(3)、Which of the following time is proper if you want to makean appointment with your friend in the U.S. A.?
A:at 7:00 am
B:at 4:00 pm
C:at the midnight
D:at 4 am
答案: B
(4)、Which of the following statements is true according tothe passage? ________
A:In theU.S.A.gueststend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party isextended only three or four days before the party date.
B:No misunderstandingsarise between people from different cultures about the concept of time.
C:It may be consideredfoolish to make an appointment well in advance in theU.S.A..
D:Promptness is valuedhighly in American life.
答案: D
(5)、From the passage we can safely infer that _______
A:it's a matter of life ordeath if you call someone in day time.
B:the meaning of timediffers in different parts of the world.
C:it makes no differencein theU.S.whether you are early or late for a business party.
D:if a personis late for a date, he needn't make some explanation.
答案: B
 
三、词汇与语法
1、If she wants to stay thin, she must make a _____ in herdiet.
A:change
B:turn
C:run
D:go
答案: A
2、That was a difficult question, but Mary still _______ towork it out.
A:did
B:failed
C:kept
D:managed
答案: D
3、There are a lot of news ______today's newspaper.
A:in
B:on
C:at
D:with
答案: A
4、I'll give you a ring if Mike ________ tomorrow.
A:comes
B:will come
C:came
D:is coming
答案: A
5、The rain was _______ make our picnic impossible.
A:hard enough
B:hard so to
C:so hard as to
D:so hard to
答案: C
 
四、完型填空
Man can not go on increasing his number at the present rate. In the __1__30 years man will face a period of crisis. __2__ experts believe that therewill be a widespread food shortage. Other experts think this is toopessimistic, and that man can prevent things from getting worse than they arenow. But remember that two thirds of the people in the world areunder-nourished(有营养的)or starving now.
One thing that man can do is to limit the __3__ of babies born. The need__4__ this is obvious, but it is not __5__ to achieve. People have to bepersuaded to limit their families.
(1)、
A:for
B:easy
C:Some
D:number
E:next
答案: E
(2)、
A:for
B:easy
C:Some
D:number
E:next
答案: C
(3)、
A:for
B:easy
C:Some
D:number
E:next
答案: D
(4)、
A:for
B:easy
C:Some
D:number
E:next
答案: A
(5)、
A:for
B:easy
C:Some
D:number
E:next
答案: B
 
五、英译汉
(1)、If you decided to learn a new language, you would have todevote all your efforts to it.
(2)、People all over the world are trying to help the peoplein Sichuan.
(3)、This is the most wonderful day of my life, because I'mhere with you now.
(4)、He has been learning English for years.
 
六、写作
Instructions:建议你在30分钟内,根据下面所给的题纲用英语写出一篇不少于80词的短文。
你的一位外国朋友给你来信,打算到中国旅游。你给他回信,提出旅游建议。你的回信应包括下列内容:
(1)接到朋友的来信;
(2)你对旅游的安排计划及理由;
(3)表达你希望见到朋友的心愿。
 
网站首页 |  招生院校 |  教育动态 |  网络教育 |  成人高考 |  自学考试 |  国开电大 |  学费计算 |  联系我们 |  学习入口 | 
服务监督电话:0551-63670088  
地址:合肥市包河区马鞍山路与太湖路交口绿地赢海大厦B座1608室
安徽省成人学历考试网 版权所有 Copyright © 2010-2020